Login
+Follow
Login

18-km stigen i Skatås

By linasandstrom on 2013.07.31 In Adventure Hike

En riktigt, riktigt härlig dag med Emma i Delsjöterrängen. I tisdags vandrade vi 18 km-stigen som utgår från Skatås. Känns så häftigt att ha vildmarken så nära inpå knuten. Efter ca 7 km stannade vi på ett berg vid Östra Långvattnet och åt vår medhavda lunch som bestod av god pastasallad och en delicatoboll. Från utsikten såg vi på andra sidan sjön ett vindskydd som jag kan tänka mig att sova i fram över. Det låg vackert precis vid sjökanten. Vi fortsatte vandringen norrut och efter någon kilometer lämnade vi Göteborg och gick in i Partille kommun. Då kom även regnet smygande så det blev på med jacka och keps. Vi hittade ännu en utsiktplats, var rätt låga moln, men det vi såg var vackert!

Vi gick genom berg och dalar, skog och mossar. Är verkligen vacker natur här och jag är SÅ glad att bo granne med den! Regnet avtog och solen kom fram. Vi gick förbi Sörlyckan i Sävedalen där vi tävlade i orientering i höstas. Därefter kom vi till Blacktjärn där vi gjorde en liten paus vid strandkanten. Vägen ner till Delsjöarna sen gick i dalen mellan Stora och Lilla getryggarna. Väl vid Lilla Delsjön, efter 14 km vandring blev det fika vid en ”go plats”, som göteborgarna själva utmärkt med en skylt. Det var verkligen en go plats. Sista biten av rundan gick man det kuperade milspåret till Skatås. Väl framme hade vi vatt ute i 6h. Härligt! Vi gick sen till Härlanda tjärn och tog oss ett bad, så skönt var det. En FIN dag!

image

image

image

 

image

image

3 Responses to "18-km stigen i Skatås"

    Comments (3)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Login